Vehuis naar West-Vlaanderen: alles over energie en telecom
Ga je binnenkort naar West-Vlaanderen verhuizen? Op deze pagina vind je alle informatie over het verhuizen van de contracten voor je woning, zoals energie en telecom.
Verhuis naar West-Vlaanderen: waar moet je rekening mee houden?
Bij een verhuis zul je een groot aantal zaken moeten regelen, zo ook in West-Vlaanderen. Het kan handig zijn om een checklist te maken voor alle zaken die je moet regelen. Wij adviseren je om in ieder geval rekening te houden met het volgende:
- Breng je energieleverancier op de hoogte van je verhuis en vul het
overnamedocument in. - Breng je provider voor telefonie, internet en/of televisie op de hoogte van je verhuis via de online klantenzone.
- Breng je waterleverancier op de hoogte en geef de meterstanden van de
watermeter door. - Breng je verzekeraar op de hoogte van je verhuis, bijvoorbeeld voor het overzetten van je brand- of autoverzekering.
- Geef de adreswijziging door bij je nieuwe en oude gemeente.
Gratis ondersteuning verhuizing contracten in West-Vlaanderen
Wens je gratis ondersteuning te ontvangen bij het verhuizen van je contracten voor energie en telecom? Vul dan het onderstaande formulier in en onze partner CallMePower zal gratis contact met je opnemen.
Internet en televisie verhuizen naar West-Vlaanderen
Internet, televisie en telefonie zijn onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. Om er zeker van te zijn dat je op je verhuisdag gebruik kunt maken van deze diensten, is het sterk aan te raden om in ieder geval drie tot vier weken vóór je verhuis contact op te nemen met je provider voor het doorgeven van je verhuis. Zo is er voldoende tijd om alle abonnementen over te zetten naar je nieuwe woning. Het doorgeven van een verhuis kan bij de meeste providers via de online klantenzone.
Let op dat niet alle providers in heel België actief zijn. Zo zijn VOO en Zuny enkel actief in Wallonië en kun je alleen in Vlaanderen een abonnement bij Telenet afsluiten. Bovendien is het niet altijd het voordeligst om klant te blijven bij je huidige provider. Een contract met een bepaalde looptijd is opzegbaar na zes maanden klant te zijn geweest. Is er een provider met een beter aanbod en/of lagere tarieven? Dan kun je overstappen!
Hulp bij internet, telefonie en televisie verhuizen?
Neem contact op met onze partner CallMePower voor hulp en advies bij het verhuizen van al je telecomcontracten in West-Vlaanderen op: 02 586 21 31
Gas en elektriciteit verhuizen naar West-Vlaanderen
Voor het overzetten van je energiecontracten naar je nieuwe woning zal je iets meer stappen moeten ondernemen. Eerst zal je de adreswijziging moeten melden bij je energieleverancier. Bij de meeste grote leveranciers kan dit via de online klantenzone.
Vervolgens zal je het energieovernamedocument in moeten vullen voor het overnemen van de energiemeters in je nieuwe woning en het overdragen van de meters in je oude woning. In dit document noteer je onder andere de meterstanden en alle persoonlijke gegevens van beide partijen. Zodra dit document is ingevuld, kan deze worden opgestuurd naar de energieleverancier en worden de meters overgenomen door de nieuwe bewoners.
Daarnaast is het sterk aan te raden om de energieleveranciers op je nieuwe adres te vergelijken met een vergelijkingswebsite, zoals CallMePower. Doordat het energieverbruik per woning kan verschillen, kan het zo zijn dat het voordeliger is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Contacteer onze partner CallMePower voor het uitvoeren van een vergelijking van alle energieleveranciers in West-Vlaanderen op: 02 586 21 31
Overstappen kan op elk moment!
Consumenten en kmo’s staan in België geheel vrij om te veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Er mag in geen enkel geval een opzegvergoeding worden aangerekend en de opzegtermijn bedraagt één maand